Nutrifit

Czym jest badanie Nutrifit?

Badanie Nutrifit to genetyczny test predyspozycji żywieniowych pozwalający sprawdzić, jakie człowiek ma indywidualne skłonności do trawienia i jak reaguje na procesy związane z jedzeniem, w celu umożliwienia dobrania najbardziej skutecznej i odpowiedniej dla każdego indywidualnej diety.

Każdy z nas posiada inny kod DNA, a co za tym idzie różnią się nasze cechy osobnicze, takie jak :

  • wzrost,
  • wygląd,
  • kolor oczu i włosów.

Jedną z różnic są także indywidualne predyspozycje dietetyczne, które sprawiają, że niektórzy nie mają żadnych problemów z własną masą ciała, podczas gdy inni muszą walczyć o każdy kilogram „na minusie”. Badanie Nutrifit ocenia indywidualne predyspozycje każdego człowieka, co stanowi wielkie ułatwienie podczas odpowiedzialnego planowania diety, która szybko umożliwi osiągnięcie przez pacjenta pożądanych efektów.

Kiedy należy wykonać badanie Nutrifit?

Badanie Nutrifit bywa niezwykle przydatne, zarówno dla osób które chcą schudnąć jak i dla tych, które zadowolone są ze swojej wagi, a jedynie zależy im na bardziej odpowiedzialnym, zdrowszym odżywianiu się, które będzie precyzyjnie dopasowane do ich osobistego zapotrzebowania. Dzięki analizie materiału genetycznego możliwe jest dobranie składników odżywczych w takich ilościach i proporcjach, które zapewnią 100% zaspokojenia potrzeb organizmu oraz najbardziej wydajne i skuteczne przetwarzanie ich podczas procesów trawienia.

Test Nutrifit ocenia zdolności organizmu w zakresie przetwarzania, trawienia i wchłaniania tłuszczy, węglowodanów (cukrów) oraz białek. Wszystkie te związki są niezbędne do poprawnego funkcjonowania ludzkiego ciała, jednak każda osoba wykazuje inny stopień zapotrzebowania na każde z nich.

Kto powinien wykonać badanie Nutrifit?

Poza osobami planującymi redukcję masy ciała badanie Nutrifit jest polecane również wszystkim osobom, które borykają się z nietolerancjami pokarmowymi, takimi jak na przykład nietolerancja laktozy. Predyspozycje do występowania tej jednostki chorobowej znajdują się w materiale genetycznym, a co za tym idzie możliwe jest ich wykrycie podczas wykonywania badania Nutrifit. Do objawów nietolerancji pokarmowej, które mogą występować u pacjenta po spożyciu określonych pokarmów, należą:

  • wzdęcia
  • bóle brzucha
  • biegunka
  • wysypka skórna
  • ogólne pogorszenie samopoczucia i dyskomfort

Najbardziej skutecznym leczeniem tego typu zaburzeń jest eliminacja z diety pokarmu będącego ich przyczyną. Często jednak należy go zastąpić innym, który będzie pokrywał zapotrzebowanie organizmu na makro i mikroskładniki w danym zakresie.

https://www.synevo.pl/nutrifit/

Logo firmy
Korzystając z naszej przeglądarki wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich do celów statystycznych. W programie służącym do obsługi stron internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Rozumiem